סושי – איך להכין בבית את המזון הבריא

סושי לרוב נתפס בטעות רק כדג נא ואורז, אבל זה הרבה יותר מזה. סושי הוא מאכל יפני מסורתי שמקורו במאה ה-7 והוא תפתח עם הזמן לטעמים ומרכיבים שונים. בעוד שדג נא, המכונה סשימי, הוא מרכיב פופולרי בסושי, זוהי לא האפשרות היחידה הזמינה. ניתן להכין סושי גם עם דגים מבושלים, פירות ים, או אפילו עם מילויים צמחוניים כמו טופו או אבוקדו. אז אם אתם לא חובבי דגים נאים, אל דאגה – יש עוד המון אפשרויות עבור הסושי שלכם.

המרכיב המרכזי בסושי הוא האורז בחומץ, המכונה אורז סושי. האורז הזה מבושל בשיטה ספציפית כדי להשיג את המרקם והדביקות המושלמים הנדרשים לסושי. לאחר מכן הוא מתובל בתערובת של חומץ, סוכר ומלח, מה שנותן לו טעם חריף ומעט מתוק. האורז הוא הבסיס לסושי, ויש לו תפקיד מכריע באיזון הטעמים של המילויים.

סושי הוא לא רק המרכיבים; זו גם אמנות. שפים המתמחים בסושי מיומנים מבלים שנים עם גבי שנים בשכלול הטכניקות שלהם, כדי ליצור לחמניות וניגירי מופלאים, לעיתים השפים גם מעבירים קורסים וסדנאות בנושא הכנת סושי, מומלץ לקבל פרטים על סדנת סושי. הצגת הסושי חשובה לא פחות מהטעם שלו. הצבעים, המרקמים והסידור של המרכיבים נשקלים בקפידה כדי ליצור חוויה ויזואלית מושכת. לכן, כאשר מכינים סושי בבית, הקדישו קצת זמן לסדר את המרכיבים בצורה מסודרת ויצירתית, כדי לשפר את חווית הסושי הכוללת.

אומנות הכנת האורז: מה הסוד מאחורי אורז סושי מושלם?

רבים רוצים לדעת איך מכינים סושי. אם כן, כדי להשיג אורז סושי המושלם, יש כמה שלבים עיקריים שצריך לבצע. לפניכם מתכון לסושי ורשימת מצרכים לסושי קלאסי. ראשית, בחירת סוג האורז הנכון היא קריטית. חפשו אורז קצר גרגירים, המכונה גם אורז סושי או אורז יפני, מכיוון שיש לו איזון מושלם בין עמילניות ודביקות. שטפו את האורז היטב לפני הבישול כדי להסיר עודפי עמילן, שעלולים להפוך את האורז לגושי.

לאחר שטיפת האורז, הגיע הזמן לבשל אותו. השתמשו בסיר אורז או בסיר עם מכסה מהודק, כדי להבטיח בישול אחיד. היחס בין מים לאורז חשוב – בדרך כלל, תזדקקו לכוס וחצי מים לכל כוס אורז. מביאים את המים לרתיחה, מוסיפים את האורז, ולאחר מכן מנמיכים את האש לנמוכה ומכסים את הסיר. מניחים לאורז להתבשל באיטיות ומאדים כ-15-20 דקות.

לאחר בישול האורז, הגיע הזמן לתבל אותו. בסיר קטן מערבבים חומץ אורז, סוכר ומלח. מחממים את התערובת על אש נמוכה עד שהסוכר והמלח נמסים לחלוטין. לאחר שהאורז מתבשל מעבירים אותו לקערה גדולה ומקפלים בעדינות את תערובת החומץ המתובל, ונזהרים לא למעוך או לשבור את גרגרי האורז.

ואם שאלתם את עצמכם איך מכינים סושי מושלם, הרי שהסוד לאורז סושי ללא פשרות טמון בהשגת האיזון הנכון של לחות ודביקות. האורז צריך להיות לח מספיק כדי להיאחז, אך לא רטוב או עיסתי מדי. כדי לשמור על הלחות, כסו את הקערה במטלית לחה בזמן שאתם עובדים על הרכבת גלילי הסושי או הניגירי שלכם. 

הכנת סושי

דגים וירקות: איך בוחרים ומכינים אותם?

כשזה מגיע להכנת סושי בבית, בחירת הדגים והירקות הנכונים היא חיונית הן לטעם והן לבטיחות. עבור דגים, חשוב לבחור פירות ים טריים ואיכותיים. חפשו דגים בדרגת סושי בשווקי דגים נחשבים או בחנויות דגים. הדג צריך להיות בעל ריח נקי ורענן ועיניים בהירות וברורות. אם אינכם בטוחים לגבי האיכות, אל תהססו לבקש עצה ממוכר הדגים.

כשזה מגיע לסושי, הדגים הפופולריים הם סלמון, טונה, צהוב זנב ושרימפס. דג נא צריך תמיד להיות מטופל כראוי ולאחסן אותו. יש לוודא שהוא הוקפא כראוי לפני השימוש כדי להרוג כל חיידק. הפשירו את הדג במקרר למשך הלילה והשתמשו בו תוך 24 שעות לרעננות מיטבית.

עבור ירקות, בחרו באפשרויות טריות ופריכות שיוסיפו נגיעה של צבע ומרקם. אפשרויות פופולריות כוללות מלפפון, אבוקדו, גזר ופלפל. שוטפים ופורסים את הירקות לרצועות דקות או חולטים אותם לגלגול קל.

לפני השימוש במרכיבים כלשהם, חשוב להכין אותם כראוי. לדגים, השתמשו בסכין חדה כדי לפרוס את הפילטים לחתיכות דקות ואחידות. בעת חיתוך, חשוב לחתוך כנגד הגרגר כדי להבטיח מרקם חלק. לגבי הירקות, ודאו שהם נשטפים ומתייבשים כליל, כדי למנוע מלחות עודפת להרטיב את גלילי הסושי.

בנוסף, למי שמעדיפים אפשרויות טבעוניות או צמחוניות, קיימות חלופות שונות על בסיס צמחי. ניתן להשתמש במרכיבים כמו טופו, פטריות וירקות טמפורה ליצירת גלילי סושי טעימים ומשביעים. המפתח הוא להתנסות ולמצוא שילובים שמתאימים להעדפות הטעם שלכם.

כיצד להרכיב ולגלגל סושי?

הרכבה וגלגול של סושי אולי נראים מאיימים בהתחלה, אבל עם קצת תרגול, תעשו זאת בצורה מקצועית תוך זמן קצר. התחילו בהנחת דף נורי, כאשר הצד המבריק כלפי מטה, על מחצלת סושי במבוק או מגבת מטבח נקייה. יש להרטיב את הידיים במים כדי למנוע מהאורז להידבק לאצבעותיך.

מורחים שכבה דקה ואחידה של אורז סושי על הנורי, ומשאירים מקום בגודל סנטימטר  בחלק העליון. האורז צריך לכסות את הנורי לגמרי, אבל לא להיות סמיך מדי. השתמשו בקצות האצבעות כדי ללחוץ בעדינות את האורז כלפי מטה, כאשר חשוב לוודא שהוא נצמד לנורי.

עכשיו הגיע הזמן להוסיף את המילויים. מניחים כמות קטנה של דגים או ירקות בקו על פני מרכז האורז. היזהרו שלא למלא יותר מדי את הגליל, כי זה עלול להיות קשה לאחר מכן לגלגל אותו בחוזקה.

בעזרת מחצלת הסושי או מגבת המטבח, הרימו את קצה הנורי הקרוב אליכם והתחילו לגלגל אותו על המילוי עם האצבעות, כדי להחזיק את המילויים במקום. הפעילו לחץ עדין תוך כדי גלגול, כדי לעצב את הגליל לגליל הדוק. לאחר הגלגול, השתמשו בסכין חדה כדי לפרוס את גליל הסושי לחתיכות בגודל ביס. טובלים את הסכין במים בין כל חיתוך למניעת הידבקות.

כדאי לדעת שתוכלו למצוא קורסים והכשרות להכנסת סושי מבית tfood – קורסי בישול. במהלך הסדנה תתרגלו את כל הצעדים בדרך להכנת הסושי המושלם.

על הכותב

שמעון

שמעון

המנכ"ל והבעלים של מועדון הכושר אורלייף, חיי ונושם את עולם הכושר כבר מעל לעשור, עם ניסיון רב בשיטות אימונים שונות והתאמת תוכנית האימון למתאמן.

עשינו לכם חשק להתחיל להזיע? השאירו פרטים ונחזור אליכם עם הצעה משתלמת!​